BIO

Den norske saxofonkvartetten Current har siden starten i 2010 arbeidet med å formidle ny musikk til et bredt publikum.
Gjennom å kontinuerlig bestille og urfremføre verk av både etablerte og unge nordiske komponister har kvartetten opparbeidet seg et stort repertoar bestående av dagsaktuell musikk. Komponister Current har samarbeidet med er blant andre Olav Anton Thommesen, Arnt Håkon Aanesen og Allan Gravgaard Madsen. Kvartetten er hele tiden på søken etter nye klanger og uttrykk. De senere år har de også samarbeidet med mezzosopran Amelie Aldner om å fremføre Mahler sine sangsykluser, Rückert lieder og Lieder eines fahrendes Gesellen, arrangert av kvartetten selv. Dette samarbeidet har i 2015/16 resultert i konserter i Oslo, Århus, Paris, London, Helsinki og Barcelona. Current har også holdt mesterklasser ved Birmingham Conservatory of
Music, Sibelius Akademiet og Conservatoire de Musique et de Danse à Rayonnement Départementa Aulnay sous Bois i Paris

Anders Abelseth har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole. Tidligere har har han studert på Det Jyske Musikkonservatorium der han tok sin bachelor. I 2015/16 studerte han ved Escola Superior de Musica de Catalunya i Barcelona, Spania.

Åshild Henriksen har en mastergrad i utøvende klassisk saxofon fra Norges Musikkhøgskole og Det Jyske Musikkonservatorium. Hun jobber på heltid som utøvende musiker med vikariater i forskjellige profesjonelle ensembler i Norge innenfor de fleste sjangere, i tillegg til
egne prosjekter.

Gudrun Faleide Fristad er siden 2015 ansatt som saxofonist i Hærens musikkorps. Gudrun har sin mastergrad i utøvende klassisk saxofon fra Norges musikkhøgskole, Det Jyske Musikkonservatorium og Osaka College of Arts.

Silje Eckhoff Varhaug har sin musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole. Hun holder for tiden til i Oslo der hun jobber som freelance musiker, samt dirigent og saxofonpedagog.